Boven de €25,- gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Wat is Egyptisch katoen

Geplaatst op

Op zoek naar premium katoenen textielproducten? Ontdek het onderscheid van Egyptisch katoen en waarom het wereldwijd wordt beschouwd als de top in kwaliteit.

Wat is Egyptisch katoen?

Egyptisch katoen, geteeld langs de oevers van de Nijl, staat bekend om zijn lange vezels en zijdezachte textuur, wat resulteert in duurzame en hoogwaardige textielproducten.

Een historisch perspectief op Egyptisch katoen

Met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, hebben de oude Egyptenaren hoogwaardig katoen geproduceerd en verhandeld. In de negentiende eeuw groeide Egypte uit tot een belangrijke speler in de internationale katoenindustrie.

Kenmerken van Egyptisch katoen

Wat maakt Egyptisch katoen uitzonderlijk? Ontdek de cruciale eigenschappen van deze katoensoort.

Langere vezels: De langere vezels maken de vezels sterker en minder vatbaar voor breuk. Dit resulteert in een dichtere en stevigere stof die zowel zachter als duurzamer is.

Hoge treksterkte: Dankzij de langere vezels heeft Egyptisch katoen een hogere treksterkte, wat resulteert in textielproducten die minder snel scheuren en slijten.

Zachtheid: De dunne vezels van Egyptisch katoen, vaak behandeld voor extra zachtheid, zorgen voor een comfortabele en luxe textuur op de huid.

Teelt van Egyptisch katoen

Het ideale klimaat en de vruchtbare bodem langs de Nijl dragen bij aan de kwaliteit van Egyptisch katoen.

Klimaat en bodemgesteldheid: Egypte’s warme, droge klimaat en vruchtbare bodem creëren optimale omstandigheden voor langzame, gelijkmatige groei van katoenvezels.

Hoge kwaliteit en luxe

Meer dan alleen hoogwaardige kwaliteit, vertegenwoordigt Egyptisch katoen een symbool van luxe. Het wordt gewaardeerd om zijn zachte, duurzame en ademende eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor de exclusieve DoubleDry-collecties.

Ontdek Egyptisch katoen bij DoubleDry

Voor hoogwaardig beddengoed, handdoeken en washandjes is Egyptisch katoen de ultieme keuze. Ervaar de luxe textielervaring van DoubleDry door te kiezen voor de beste Egyptische katoenvarianten in onze speciale collecties. Geniet jarenlang van ongeëvenaard comfort en stijl.

Om je te helpen hebben wij een overzicht van de Egyptisch katoen voor je gemaakt in verschillende soorten textiel:

Geplaatst in Blog

Altijd up to date!

5,- korting, speciaal voor jou

Schrijf je in om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze laatste producten en aanbiedingen!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Contactgegevens

Doubledry.nl is onderdeel van
Leenders Textiles B.V.

Jericholaan 14B
5625 TH Eindhoven
Nederland

T +31 (0) 40 248 6820
E sales@doubledry.nl
Ma – Vr : 9.00 – 17.00 uur

 

 

© 2024 Leenders Textiles B.V.