Boven de €25,- gratis verzending in Nederland en België

Hoe onderhoud je katoenen handdoeken voor langdurig gebruik?

Geplaatst op

Katoenen handdoeken zijn een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, of het nu na een verfrissende douche is of tijdens een ontspannend bad. De sleutel tot het behouden van hun zachtheid en absorptievermogen ligt in de manier waarop je ze onderhoudt. In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige maar effectieve tips om je katoenen handdoeken in topconditie te houden.

1. Eerste wasbeurt

 • Wassen voor het eerste gebruik: bij de aanschaf van nieuwe katoenen handdoeken is het noodzakelijk om ze eerst te wassen. Dit verwijdert eventuele verfresten en verbetert de absorptiecapaciteit.
 • Azijn: gebruik een kopje azijn bij de eerste wasbeurt of laat de handdoeken nog vóór de eerste wasbeurt een nachtje in een emmer of teiltje koud water met azijn staan. Gebruik hiervoor (witte) natuurazijn, en dus geen schoonmaakazijn. Azijn helpt bij het fixeren van kleuren en verwijdert overtollige pluisjes.

2. Wassen

 • Apart wassen: was je handdoeken apart van kleding. Dit voorkomt pluisoverdracht en slijtage door ritsen en knopen.
 • Milde zeep: gebruik een mild wasmiddel. Met milde wasmiddelen blijven de vezels onbeschadigd waardoor het absorptievermogen zo lang mogelijk behouden blijft.
 • Temperatuur: onze handdoeken kunnen gewassen worden op een temperatuur van maximaal 60˚C. Hiermee waarborg je een goede hygiëne en blijven de handdoeken mooi en fris.

3. Vermijd verzachters

 • Wasverzachters: vermijd het gebruik van wasverzachters. Deze laten een coating achter op de vezels, wat de absorptiecapaciteit vermindert.
 • Azijn als alternatief: af en toe een kopje witte azijn in de was helpt om de handdoeken zacht te houden zonder de absorptie te beïnvloeden.

4. Vlekken verwijderen

 • Voorbehandeling: behandel vlekken vooraf met een vlekverwijderaar of een mengsel van water en baking soda.
 • Direct wassen: laat vlekken niet te lang zitten. Hoe sneller je ze wast, hoe beter de kans om ze volledig te verwijderen.

3. Drogen

 • Lage temperatuur: droog de handdoeken op een lage temperatuurinstelling. Hoge temperaturen kunnen de vezels beschadigen waardoor ze minder goed zullen afdrogen. Handdoeken die in de droger worden gedroogd voelen zachter aan dan handdoeken die opgehangen worden om te drogen.
 • Schud ze uit: schud handdoeken uit voordat je ze in de droger doet. Dit helpt om ze zacht en pluizig te houden.
 • Natuurlijk drogen: als het weer het toelaat, hang je handdoeken dan buiten om te drogen. Zonlicht heeft een natuurlijk blekend effect en frist de stof op. Zorg er wel voor dat ze niet te lang in de felle zon hangen.

6. Vervangen als het nodig is

Vervang handdoeken om de paar jaar of wanneer ze beginnen te verslijten. Dit zorgt ervoor dat je altijd de beste kwaliteit handdoeken bij de hand hebt.

Goed onderhouden katoenen handdoeken kunnen een verschil maken in je dagelijkse routine. Door deze eenvoudige tips te volgen, zorg je ervoor dat je handdoeken niet alleen schoon en fris blijven, maar ook hun zachtheid en absorptievermogen behouden. Zo geniet je extra lang van het comfort en de luxe van onze DoubleDry handdoeken!

Geplaatst in Blog

Altijd up to date!

5,- korting, speciaal voor jou

Schrijf je in om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze laatste producten en aanbiedingen!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Contactgegevens

Doubledry.nl is onderdeel van
Leenders Textiles B.V.

Jericholaan 14B
5625 TH Eindhoven
Nederland

T +31 (0) 40 248 6820
E sales@doubledry.nl
Ma – Vr : 9.00 – 17.00 uur

 

 

© 2024 Leenders Textiles B.V.