Boven de €25,- gratis verzending in Nederland, België en Duitsland

Met deze tips geniet je langer van fris beddengoed!

Geplaatst op

Het wassen van katoenen beddengoed is uiteraard essentieel om te zorgen voor een frisse en hygiënische slaapomgeving. In deze blog bespreken we de beste praktijken voor het wassen van katoenen beddengoed, inclusief voorbereiding, wasinstellingen, drogen en opbergen. Zo geniet je het langste van je nieuwe beddengoed!

Voorbereiding: Begin met het sorteren van je beddengoed op kleur en stof. Katoen kan met soortgelijke kleuren worden gewassen, maar het is belangrijk om zwaardere stoffen (denk bijvoorbeeld aan spijkerbroeken) apart te wassen om teveel slijtage aan je beddengoed te voorkomen.

Wasinstellingen: Gebruik een mild wasmiddel en kies voor een fijne wascyclus op een temperatuur van max 60˚C. Op deze temperatuur worden schimmels, bacteriën en huisstofmijt gedood. Overweeg een extra spoelcyclus om zeepresten te verwijderen. Vooral voor mensen met een gevoelige huid kan dat helpen om ongemak te verminderen.

Vlekverwijdering: Behandel vlekken vooraf met een vlekkenverwijderaar. Wees voorzichtig met bleekmiddelen; hoewel ze effectief zijn voor wit katoen, kunnen ze gekleurde stoffen beschadigen.

Drogen: Katoenen beddengoed kan in de droger op een lage temperatuur, maar luchtdrogen is de beste optie om krimp te voorkomen. Gebruik de anti-kreuk functie indien beschikbaar. Hang het beddengoed bij voorkeur buiten op een waslijn voor een frisse geur en een natuurlijke bleking door de zon.

Strijken: Hoewel niet altijd nodig, helpt strijken bij het verwijderen van kreukels en geeft het een fris en netjes uiterlijk. Gebruik een matige warmte-instelling om oververhitting of schade aan de stof te voorkomen.

Opbergen: Vouw het beddengoed netjes op en bewaar het op een droge, donkere plaats om verkleuring te voorkomen. Vermijd plastic opbergzakken, die vocht kunnen vasthouden en schimmelvorming kunnen bevorderen.

Frequentie: In de zomermaanden, met warm weer, raden we aan om je beddengoed wekelijks te wassen. In de wintermaanden, als het koeler is en als je minder transpireert, volstaat eenmaal per twee weken ook. Als je snel last hebt van allergieën of huidirritaties dan verschoon je je bed het beste het hele jaar door elke week.

Extra Tips:

  • Was nieuw beddengoed voor het eerste gebruik om overtollige kleurstoffen of chemicaliën te verwijderen.
  • Draai het beddengoed binnenstebuiten om de kleuren te beschermen.
  • Gebruik af en toe een kopje witte azijn in de wascyclus om de stof te verzachten en geurtjes te verwijderen.

Door deze richtlijnen te volgen, zorg je ervoor dat je katoenen beddengoed schoon, fris en in goede staat blijft. Dat draagt bij aan een betere nachtrust én langere levensduur van je beddengoed. Win-win dus!

Geplaatst in Blog

Altijd up to date!

5,- korting, speciaal voor jou

Schrijf je in om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze laatste producten en aanbiedingen!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Contactgegevens

Doubledry.nl is onderdeel van
Leenders Textiles B.V.

Jericholaan 14B
5625 TH Eindhoven
Nederland

T +31 (0) 40 248 6820
E sales@doubledry.nl
Ma – Vr : 9.00 – 17.00 uur

 

 

© 2024 Leenders Textiles B.V.